CyberGalleriet
 
Kontakt
 Kontakt
Ida Byager Schjærff
Rundforbivej 21
2950 Vedbæk
Tlf: 53545151
Email: ida@schjaerff.dk
Ønsker
 Udstiller på galleri
 Ønsker at udstille hos virksomheder
 Udfører bestillingsarbejde
Kalender
 
Links
 
Profilbillede
Billedgalleri
Antal billeder i galleriet: 3
Profiltekst

Om det at lave billeder At lave billeder er for mig at være helt til stede i nuet. Jeg bevæger mig i et univers af farver og former, figurer, materialer og fortællinger, hvor alting bare er, og hvor tiden knapt eksisterer. Det er fantastisk at arbejde i dette fantasiland - det er der jeg hører hjemme - og jeg elsker det!

Jeg er uddannet fra Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergske Billedkunstskole og har malet i 10 år. Primært akryl. Foruden maleriet laver jeg også en del collage. I både maleri og collage arbejder jeg med mit lærred som et filmisk univers, en scene eller en lokation, hvor jeg iscenesætter en historie som man ville gøre det på teater eller i film. Ligesom en forfatter stiller sin pen til rådighed for historien, eller en skuespiller låner manuskriptet sin krop og stemme, stiller jeg lærredet til rådighed for en fortælling. Jeg er historiefortæller.

Montagen som det grundlæggende Både mine malerier og collager er baseret på en form for montage, hvor jeg sætter objekter, figurer, materialer og små bidder af fortælling fra vidt forskellige verdener sammen i et univers. Et lille stykke avispapir optræder ikke længere som informativ tekst ved siden af en del af et postkort eller et stykke blomstret serviet men som en løsrevet grafisk flade. Elementerne har ikke nødvendigvis noget forhold til hinanden - udover at jeg har placeret dem sammen i den historie, jeg fortæller. På den måde får det enkelte element en helt ny betydning. F.eks. har Obelix og Miss Piggy intet at gøre med hinanden "i virkeligheden" men i mit maleri står de og flirter.Eller jeg blander naturalistiske, stiliserede eller abstrakte elementer i samme billede.

Den bredere baggrund Jeg er uddannet film- og teaterdramaturg fra Århus Universitet med suppleringsfag i fiktion og tekstproduktion fra Institut for Nordiske Sprog. Efter nogle år som produktionsdramaturg ved forskellige teatre overtog den faktuelle formidling, og jeg har i en årrække arbejdet med virksomhedskommunikation og -formidling som fastansat konsulent i det private erhvervsliv indtil jeg i 2012 startede mit eget firma. Sideløbende med kommunikationsarbejdet har jeg malet og udstillet på mindre gallerier og hos private virksomheder. I en periode har jeg primært arbejdet i bestilling. Lige nu forbereder jeg bl.a. en udstilling i Galleri Øckenlund på Frederiksberg til foråret 2014, som forhåbentlig både bliver på lærred og i tekstil altså overført til stof.