CyberGalleriet
 
Kontakt
 Kontakt
Tina Hee
2900 Hellerup
Tlf: (+45) 21285803
Email: arttinahee@gmail.com
Ønsker
 Udstiller på galleri
 Ønsker at udstille hos virksomheder
 Udfører bestillingsarbejde
Kalender
 
Links
 
Profilbillede
Profiltekst

 

 

Livsglæde
 
Om Tina Hees billedunivers
 
 
Skal man sammenfatte Tina Hees kunst med tre ord, må det blive energi, fantasi og fortælleglæde.
 
Det første, man lægger mærke til, når man står overfor hendes malerier, er den pulserende energi, der farer igennem lærrederne. I modsætning til andre malere, der koncentrerer fokus på et eller to fikspunkter i kompositionen, spreder Tina Hee opmærksomheden ud på hele billedfladen som i en mosaik. Tænk på Matisses malerier, f.eks. ”Det røde værelse” fra 1908. Det er dette kompositionsprincip, Tina Hee arbejder ud fra. Alle dele har lige værdi, øjet føres rundt over hele billedet og nyder mylderet af såvel figurative motiver som abstrakte tegn. Et mylder, der aldrig udvikler sig til kaos, fordi Tina Hee har helt styr på farven. Det, vi ser, er malerier i harmoni, i ligevægt og dynamisk balance.
 
Det andet man hæfter sig ved, er den fantasi, Tina Hees billeder udstråler. En fantasi, der ligesom surrealismen og Cobra-kunsten henter sin næring fra det underbevidste, fra drømme, eventyr, myter og andet godt. Ser man efter, opdager man nogle figurer, der går igen i de fleste malerier, bl.a. fuglen og en lille mand, der uforfærdet cykler ind i billedernes fabulerende univers. Denne lille mand kalder Tina Hee for Johannes. Det samme navn havde hovedpersonen fra H.C. Andersens ”Rejsekammeraten”, der netop er et eventyr om selve livets rejse. Tina Hees ”Johannes” er på samme måde et symbol på alle mennesker, på dig og mig og vores rejse gennem livet og han er da også blevet motivet i nogle af de skulpturer, som kunstneren er begyndt at arbejde med. Tina Hees kunst udtrykker i det hele taget den nysgerrighed overfor alt levende, stort som småt, som H.C. Andersen var en ren mester i at skildre.
 
Fortælleglæden giver nærmest sig selv, for det er den, der får os til at stoppe op og gå på opdagelse i Tina Hees billedverden. For det første er der figurerne: hunde, fugle, katte, heste, mennesker og rene fantasivæsener. Væsener, der dukker op af det pulserende og vibrerende farveunivers og gør opmærksom på sig selv. Som regel i godt humør og ved fuldt livsmod, for Tina Hees kunst er en positiv og livsglad kunst. Men man kan også tale om fortælleglæde i forbindelse med de mere abstrakte tegn og symboler i hendes billeder. Uden at henvise til noget specifikt i ”den virkelige verden” er den indbyrdes dynamik mellem kolde og varme farver, mellem de forskellige geometriske former og mellem rolige passager og områder med voldsom energi præget af en såvel legende som kraftfuld rytme, der udstråler et stort sanseligt overskud. Kort sagt: fortælleglæde.
 
Når Tina Hees malerier fascinerer os så meget, skyldes det derfor deres kombination af farvestyrke, fantasi, dynamik, fortællerigdom og livsglæde. Et budskab, der går rent ind.
 
Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, bachelor i Kunsthistorie