CyberGalleriet
 
Kontakt
 Kontakt
Peter Bak Frederiksen
9200 Aalborg SV
Tlf: 26662244
Email: mail@bakart.dk
Ønsker
 Udstiller på galleri
 Ønsker at udstille hos virksomheder
Kalender
 
Links
 
Profilbillede
Billedgalleri
Antal billeder i galleriet: 3
Dark & Light

Pris:
Indrammet: Nej
Type: Akryl
Format: 100 x 100 cm
Andet:


Pris:
Indrammet: Nej
Type: Akryl
Format: 100 x 100 cm
Andet:


Pris:
Indrammet: Nej
Type: Akryl
Format: 60 x 80 cm
Andet:
Profiltekst

   

Peterr Bak Frederiksen er en autodidakt maler fra Aalborg. Peter har stort set altid tegnet og malet, men først indenfor de sidste 4 - 5 år, er han begyndt at udstille sine værker. Af udstillingssteder kan nævnes Musikhuset i Århus, Galleri Experiment i Silkeborg, Tavlehallen i Fredericia og Marziart International Gallery i Hamburg. Som yngre arbejdede Peter som regel med tuschpen, mens den kunstneriske udfoldelse sker i dag primært med pensel og spartel.

 

Inspirationen hentes ofte i naturens, men billederne er ren abstraktion. Maleriet starter som regel med nogle tilfældige penselstrøg på lærreder, hvorefter maleriet udvikler sig og ændres igen og igen, indtil de rammer

et eller andet, som gør billedet interessant - ikke nødvendigvis smukt eller harmonisk - men noget som giver lyst til at bruge mere end 10 sek. på billedet.

 

Peters malerier er meget dynamiske og kontrastfyldte. Malerierne veksler mellem lys og skygge, og kontrastfarverne anvendes til at skabe dynamik i billedet. Dynamikken skabes også ved kombination af det meget lette strøg kombineret med grove strøg med en bred pensel eller med en spartel, eller ind imellem ved simpelthen at kaste malingen på lærredet

.

Sagt om Peters kunst af andre:

Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, Bachelor i Kunsthistorie

Selvom man i Peter Bak Frederiksens malerier ofte kan genkende et vandfald, en portal, lodret stigende klipper eller havets møde med horisonten, er han ikke først og fremmest en figurativ maler. Langt mere end denne verdens fysiske fænomener er han optaget af det mest ulegemlige aspekt af alle: lyset. Det er lyset, der er det gennemgående tema i Peter Bak Frederiksens malerier. Lyset, som det kommer ind i verden på skabelsens dag og skaber orden og form ud af det mørke kaos. I nogle af malerierne oplever vi endda nærmest, hvordan universet fødes ved ”The Big Bang”: en sky af lysende farvepartikler, der i spiralform vider sig ud i det tomme mørke intet og skaber den første altafgørende grobund, ikke bare for vores solsystem, men i sidste ende for livet på jorden. I andre, mere voldsomme billeder, eksploderer farven som et helt vulkanudbrud. Ikke i destruktiv forstand, men visende hen til de voldsomme kræfter, der skabte den verden og det univers, vi kender i dag.

Det er således i bund og grund optimistiske billeder, Peter Bak Frederiksen maler. Hos ham sejrer lyset altid i sidste ende og man kan mærke intensiteten i hans kunstneriske skabelsesproces. En skabelsesproces, som med udgangspunkt i visse overordnede ideer, i bund og grund er spontan. De første penselstrøg sættes og derefter males der intuitivt uden mellemregninger af nogen art. Det er vigtigt, at intensiteten i billedet står der, når maleriet er færdigt. Vigtigere end om billedet nu også er dekorativt og nydeligt.

Koloristisk og kompositorisk er Peter Bak Frederiksen blevet stadigt dristigere og mere selvsikker. Teknikken sidder på rygraden og nu er det op til hans forestillingsevne og fantasi at gå ud over kanten af det, han troede muligt. Resultaterne er blevet stadigt bedre med årene og man kan nu mærke, at det er en færdig maler, vi har med at gøre. Så færdig, man nu kan blive, når man har det ambitionsniveau, Peter Bak Frederiksen har. Her er det nemlig ikke nok at være en habil producent af dekorative sætstykker. Han vil meget mere, han vil faktisk det hele. Og det kan både ses og mærkes.

Jack Keough, kunstner, USA:

God Damned it man are you the real deal !!! Totally fantastic work. I did not see one piece here that wasn't exceptional! This is some of the finest abstract work I have EVER SEEN... And I like quite a bit of my own for god's sake! (Not much of mine shown here though) Peter, You're amazing. Best wishes and Please and Thank You for such a fantastic discovery tonight. Peace. Jack Keough .