CyberGalleriet
 
Kontakt
 Kontakt
Jeanette Elmelund
Bjerggårdsvænget 27
2840 Holte
Tlf: 20700887
Email: jeanette@elmelund-art.dk
Ønsker
 Udstiller på galleri
 Ønsker at udstille hos virksomheder
 Udfører bestillingsarbejde
Kalender
 
Links
 
Profilbillede
Billedgalleri
Antal billeder i galleriet: 3
Cherries on box

Pris: 7500
Indrammet: Ja
Type: Olie
Format: 65x54
Andet: Udstilles i cobra-rummet ved Sophienholm 4.-15. marts 2015
Things

Pris: 12000
Indrammet: Nej
Type: Olie
Format: 73x92
Andet: Udstilles hos Galerie Knud Grothe indtil 29. februar 2015
Ballet shoes II

Pris: 9500
Indrammet: Ja
Type: Olie
Format: 81x50
Andet: Udstilles hos Galerie Knud Grothe indtil 29. februar 2015
Profiltekst

Jeanette Elmelund

Oprindeligt er jeg uddannet optiker, men har modtaget undervisning af billedkunstnerne Vladimir Voronin, Bente Gyhrs og Ginny Page.

Finder inspiration i alt omkring mig - loppemarkedsfund, arvestykker, slidte eller helt nye ting og mennesker - alt indfanges med mit kamera og bearbejdes til malerier. Hvert maleri fortæller en historie og du får lov til at se, hvilke detaljer, der er smukke og betydningsfulde for mig.

Olie på lærred - med kun 5 farver, blander jeg mig frem til farverne i mine billeder; med pensler, en klud og mine fingre.

Elmelund modtog i 2006 et legat fra Georg Harms Fonden, som tildeles talentfulde naturalistiske kunstnere.
Hun er medlem af Danmarks ældste kunstner-sammenslutning: ”Kunstnerforeningen af 18. november” samt af ”K2-københavnske kunstnere”.
Hun har udstillet i en lang række kunstforeninger og gallerier, senest hos Galerie Knud Grothe, Københavns Rådhus, Filosoffen, Odense samt Munkeruphus, Dronningmølle

Uddrag fra bogen 101 kunstnere

Jeanette Elmelund maler virkeligheden: skåle, kander, vaser, tepotter, glas, frugter, blomster, kaffebønner og kvinder. Hun maler realistisk. Overbevisende, endda, så man kunne tro, der var tale om fotografier. Der er imidlertid ikke ”bare” tale om fotografier. Et snapshot af en skål med kirsebær har, medmindre man er kunstfotograf, ikke noget særligt over sig. Det er bare en skål med kirsebær. I Jeanette Elmelunds hænder forvandler de højrøde frugter sig imidlertid til saftige og sanselige, næsten levende væsener, emmende af overdådighed og sensuel udstråling. Og det gør de, fordi Jeanette Elmelund med sin penselføring er i stand til at forvandle selv døde ting til funklende smukke objekter. Med brug af dramatiske lys/skygge kontraster, bratte afskæringer af motivet, en solid indsigt i formernes geometriske spil og en mesterlig sans for motivernes dekorative helhedsvirkning skaber Jeanette Elmelund billeder, der spiller af liv.
Tom Jørgensen (kunstkritiker & redaktør på Kunstavisen)

Kommende udstillinger

Cobra-rummet ved Sophienholm, Kgs. Lyngby - arrangeret af Lyngby Kunstforening (4.-15. marts 2015)

SAK, Svenborg (2.-31.- maj 2015)