CyberGalleriet
 
Kontakt
 Kontakt
susanne A
 
Email: susanne.andersson@mail.dk
Ønsker
 
Kalender
 
Links
 
 
Profilbillede
Billedgalleri
Antal billeder i galleriet: 3
Vis billeder
Kunsttype:
Søgning på typen Alle gav 3 billeder.
Profiltekst

 

 FiNd MiG ogSå På:  http://susanneandersson.blogspot.com og Nature-spirit.dk

 Mine tanker om kunst:

Kunstneren burde være lænket til sit værk. For værket er kunstneren.

I billedet (fotografi som maleri, collage som skulptur) bør kunstnerens sjæl og indre være bundet for evigt - det er for mig kunst. For mig eksisterer i lang udstrækning kun det abstrakte - og gerne det abstrakte kaos, da det er i dette kaos eller i denne orden og i dette langt fra håndværsmæssige udtryk at hjernen tvinges til virkelig at lade den logiske del være slukket og lade føleleser og den indre stemme tale.

Udtrykket behøver for mig ikke at være smukt, men kraftfuldt og gerne på kanten. Når billedet har taget en retning, er det for mig vigtigt at dreje af og vende rundt og tage en ny retning. Farverne og formerne er vigtige, da det er dem der stimulerer og får fantasien til at gå af nye veje.    

For mig er billedet som sagt et udtryk for kunstnerens indre følelser og tanker. Jeg er tiltrukket af det skæve og af kaos. Mit hus er så pænt - min udsigt er så pæn - mine tanker er for det meste præget af moralske og etiske overvejelser. Mine fotografier er præget af kærligheden til mine børn. Men i maleriet kan det skæve og det vanvittige udtryk få lov til at komme til live. Her behøves ingen pænhed og renhed og skønhed - kun kraftfuldhed!

Når det er sagt, så er mine malerier dog ofte inspireret af naturen. I maleriet opstår der ofte små fantasibyer med veje og stier. Bjerge og søer. Marker og blomster. Sten og jord. Græs og blade - så i kaos og grimhed er det skønne og det rene skjult.

Igennem min billedkunstundervisning oplever jeg ofte børn helt ned i de små klasser som allerede har fået ødelagt deres evne til at udtrykke sig kreativt. De er lammet af det-skal-ligne-og-se-pænt-ud tyraniet. De har mistet evnen til at glædes ved at arbejde med det kreative. I min undervisning forsøger jeg at bevæge børnene væk fra det før nævnte tyranni og til at genfinde glæden ved at arbejde med farver og ved at skabe billeder med farver og former. De skal finde modet og turde. Et hoved er rundt, en arm er aflang, et øje er mandelformet, en næse en trekant med to huller og svære er det ikke - sådan!

Mine seneste billeder er inspireret af udstillingen: Farver i kunsten på Louisiana. Jeg havde i den grad glædet mig til denne udstilling, men blev meget skuffet. Jeg manglede det farveorgie som jeg havde glædet mig til. Min skuffelse fik mig til at skrue op for fuld blus for farvepaletten og øse lærredet med de farver som jeg manglede på udstillingen.

Mine fotografier:

Jeg fotograferer det som virkelig står mig nær. Jeg fotograferer lys. Jeg fotograferer stemning. Jeg fotograferer det diffuse øjeblik. Jeg er mere billedemager end fotograf, da jeg ofte benytter mig af bandlyste teknikker som overbelysning og slørede billeder, for at opnå den ønskede effekt og stemning. 

Mine malerier:

Burning red summerholiday: Tænk hvis virkeligheden var helt anderledes.

Kendte kunstnere som jeg finder inspirerende:

Per Kirkeby og Tal R. og Sally Mann